او ادامه داد: سپاه پاسداران در راستای مأموریتهایش توجه به ارزشهای انقلاب اسلامی را با استفاده از ظرفیت هنر در سرلوحهی کار خود قرار داده و میتوان گفت گامهای ارزشمندی در عرصهی فعالیتهای هنری برداشته شده است.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امروز در دنیا دیدگاههای گوناگونی در مقولهی هنر مطرح است و همانطور که میدانیم و میبینیم کارکرد هنر در دنیا، رواج اندیشههای باطل است. هنر در دنیای غرب برای دستیابی به لذات، مقاصد سیاسی و ... است. به تعبیری میتوان گفت در غرب، هنر برای هنر است یعنی در زادگاه اندیشه خود معنا میشود تا جایی که با اندک تفکری در اینباره به نقیض آن میرسیم و این اندیشهی رایج در جهان است.
وی افزود: هنر در بستر انقلاب اسلامی بهدنبال هنر متعهد است یعنی همان ارزشهایی که انسان برای او خلق شده است. تعهد در خلأ شکل نگرفته است تا هدف خلقت انسان مد نظر قرار گیرد. خداوند انسان را برای دستیابی به کمال آفریده است و باید برای دستیابی به این گنج پنهان تلاش کنیم و اگر حرکت کنیم قطعا به ارزشهای واقعی دست خواهیم یافت.
شاهآبادی ادامه داد: در نگاه غربیان دو واژهی هنر متعهد و هنرمند متعهد با یکدیگر متغایر است، چراکه آنها میگویند هنر به معنای جوشش تخیل آزاد در فضایی آزاد است و با تعهد که به معنای وابستگی و پایبندی است مغایرت دارد و این دو واژه در یک معنا و مفهوم نمیگنجند و اینجاست که باید اندیشهی الهی در هنر متعهد و هنرمند متعهد به کار برده شود.
وی اظهار کرد: امروز هر حرکتی که در کشور بهدنبال تبیین ارزشها و ارزش نهادن به مقدسات باشد، مارک سفارشی را بر آن میزنند تا به نوعی آن حرکت را از گردونه خارج کنند.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: متأسفانه وقتی به اطراف خود مینگریم میبینیم که مظاهر غربی جزیی از مظاهر زندگی ما شده و در زندگی ما تأثیرگذارند، بهگونهای دشمنان فرهنگ اصیل ما را مورد هجمه قرار دادهاند و در این مسیر، راهکار مقابله با این هجمهی فرهنگی، استفاده از زبان و ابزار هنر است.
او گفت: اگر هنری از نیروهای سپاه بهعنوان استوانههای انقلاب با پشتوانههای قوی فکری صادر شود، در واقع بیان مکنونات قلبی آنهاست، چراکه اگر آنها به ایفای نقش میپردازند، به مفهوم صادره از آن نقش و اثر ایمان دارند.
معاون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کرد: سپاه در عرصهی هنر گام برداشته و در این مسیر، مهم نیست که در کجای راه است، مهم این است که نیروهای مورد اعتماد پا به عرصهی هنر گذاشتهاند و میخواهند در عرصههای مختلف به خلق اثر بپردازند.
به گزارش ایسنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان نیز در این مراسم، با اشاره به ضرورت پاسداشت مقام شهدا و معرفی آنها به نسل جوان، از برنامهای برای معرفی سردار شهید شاطری در این اداره کل خبر داد و گفت: ساخت یک فیلم، نگارش فیلمنامه و تهیهی یک نرمافزار مناسب و درخور این سردار شهید، از جمله برنامههای فرهنگ و ارشاد اسلامی است که انشاءالله در آینده عملی خواهند شد.
محمدرضا سوقندی بیان کرد: پاسداران الگوی هنر متعهد و مسئول هستند و نهتنها در تئاتر، سرود و تواشیح، بلکه در عرصههای دیگر هنری مانند فیلمسازی و هنرهای تجسمی نیز حرفی برای گفتن دارند.
او اظهار کرد: دومین جشنوارهی فرهنگی و هنری پاسداران رویدادی بزرگ فرهنگی در جهت حفظ و حراست از مرزهای فرهنگی کشور است.
وی ادامه داد: وجود شهیدان سپاه از جمله سردار شهید حاج حسن شاطری گواه و شاهدی بر حضور سپاه در عرصههای حفظ و حراست از انقلاب و نظام است. سپاه در طول انقلاب اسلامی زمانی در عرصهی سازندگی و بازسازی، زمانی در عرصهی امنیت و امروز در عرصهی جنگ نرم حضوری فعال و چشمگیر داشته است و دارد.
سوقندی افزود: در این جشنواره شاهد فعالیتهای هنرمندان پاسدار در سه حوزهی سرود، تواشیح و تئاتر بودیم و بحق سپاه گامهای نخستین را بهنحو شایسته برداشته، البته این آغاز راه است و نمیتوان انتظار ارائهی کارهایی در سطح عالی را داشت و باید نواقص را با افزایش علم هنر برطرف کرد.